Iko kelabu merundu lebat merundai, Sayap beiap-iap nempap selingap arong kerigai, Ngelalu ke ke Selamat Datai.
 
HomeCalendarGallerySearchRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests

None

Most users ever online was 15 on Sun Apr 04, 2010 7:54 am
Latest topics
» Perlu. Nama kebuah?
Fri Apr 02, 2010 4:53 pm by Admin

» Arini Pendatai kitai bansa Iban?
Thu Apr 01, 2010 12:13 am by edwardchendang

» 3D tattoo cun....
Wed Mar 03, 2010 2:03 am by jeremmy rebknapp

» Mayau Enggau Ukoi.
Tue Jan 19, 2010 8:15 pm by HeAven_eYe

» Vanida Imran Kena Cium
Thu Jan 14, 2010 11:03 pm by anggat

» Nama kebuah Pengari PKR Jawah Gerang tu alah
Fri Nov 20, 2009 8:14 pm by lion of judah

» Muai anak sapa harus dipersalahkan?
Sat Aug 01, 2009 8:47 pm by terry henry

» Tomboi & Lesbian & Pundan
Fri Jul 31, 2009 3:57 pm by terry henry

» Percaya enda ktk ke BIGFOOT?
Thu Apr 02, 2009 9:53 pm by Admin

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Link
 
Top posters
Admin
 
parkway
 
CheryLove89
 
Titi Rawan
 
elter
 
anggat
 
doris
 
psy-psy
 
endu90
 
Lelayang
 

Share | 
 

 Nama kebuah Pengari PKR Jawah Gerang tu alah

View previous topic View next topic Go down 

KeADILan or BN
KeADILAn
25%
 25% [ 1 ]
BN
75%
 75% [ 3 ]
Total Votes : 4
 

AuthorMessage
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 98
Join date : 2008-03-24
Age : 85
Location : Seremban Negeri Sembilan

PostSubject: Nama kebuah Pengari PKR Jawah Gerang tu alah   Wed Apr 01, 2009 12:37 pm

Tan Bubu Ridan,
Bulih Ikan Sepat,
Ambi Duit Barisan,
Undi Pakatan Rakyat.

BM-

Tahan Bubu,
Dapat Ikan Sepat,
Ambil Duit Barisan,
Undi Pakatan Rakyat.

Ai Pengayu . Sungguh Kreatif Pencipta Seloka Ini.


Nama kebuah Pengari PKR Jawah Gerang tu alah

Posted by: Apai Empelangguk@Apai Mit

Mai Bejurai

Aku udah macha sekeda ari komen bala kita. Alah menang dalam pilihanraya endang adat bepilih. Menua kitai ngena sistem demokrasi. Sapa ka menang sigi megai perintah. Alah bisi kebuah lalu iya ka menang bisi chara. Ba komen aku sekali tu, aku mai kitai berundingka nama kebuah pengari PKR Jawah Gerang tu alah. Kebuah aku mai kitai bejuraika nya dalam blog tu, ngambika tu ila bisi ka penemu kitai kena ngaduka chara langgur ( plan) dalam pengawa bepilih ti deka datai tu ila.

1. Kuasa Duit
Lebuh maya ka kempen sebedau bepilih tu kitai udah meda sereta ninga perintah BN meli undi enggau chara tunai ari bala pengundi LA. Nyau bekesundur projek dibai mudik ke LA.Peruntukan RM80 juta udah disemaya bala perintah BN kena ngemansangka menua enggau rayat di LA. Enti semaya nya AMAT ni enda untung kaban belayan kitai di LA din. Tebal agi bala pengundi di LA udah makai janji enggau semaya perintah BN. Nya ti ngasuh sida tekuing ati ngundi pengari BN.

2. Chara Ngenakut/Ngemba/Mejal
Bala Konsela,Pemancha,Pengulu enggau tuai-tuai rumah udah dibasu runding lalu ditekan sida perintah BN.Enti sida enda ulih mai/ngirit anembiak diri ngundi BN, sida deka diganti tauka dibuai ari pengawa sida. Sekeda tuai rumah bisi ngemba anembiak diri, enti anembiak iya enggai nitihka iya ngundi BN, orang nya deka diburu angkat ari rumah panjai. Kebuah iya pia, laban tuai-tuai rumah ti baka nya ngetanka penuduh diri enggau gaji ti ka semina RM450 aja. Sida tuai-tuai kitai Dayak udah ditampal mata, ditejal pending lalu mulut disempal perintah BN ngena duit.Perintah BN balat nanchang lalu mekuhka runding & penemu tuai-tuai kitai Dayak ngena chara tu.

3.Pengari PKR

Jawah Gerang udah 5 penggal nyadi pengari LA. Bisi sekeda bala pengundi udah leju ngundi iya laban udah kelalu lama nyadi pengari. Kedua, nyangka sekeda ari utai ti dijanji/dikerja iya suba agi bedau dikamatka.Bisi mega penemu bala pengundi di LA, nyebut Jawah tu mega deka ngulihka penguntung kediri empu laban diatu iya nadai agi penuduk ba BN, nya ti ngasuh iya ngalih ngelaban BN. (Jaku tu balat bendar dikena orang BN kempen) Enti penuduk iya ba BN enda disungkit sida BN empu, kada iya deka nyadi ‘HERO’ orang LA deh? Sekeda mega bisi mantai ka sebana madahka sekumbang Jawah tu nyadi pengari BN di LA, menua nya lalu nadai tentu maju lalu agi jauh tinggal.Pengari BN tu orang baru lalu bala pengundi LA deka “ngujika bintis manuh baru”.

4. Bala pengundi tuai di rumah panjai
Tebal agi sida tu dibasu lenak enggau polisi sereta lambang dachin BN. Asal sida iya meda lambang dachin lalu sunting. Sida tu udah ‘mania’ ngagai lambang dachin lalu nadai berunding panjai.
Runding enggau tinjau penemu sida ti tuai tu agi bedau baka kelia. ( Aku ukai ngumbai kitai Iban beli tauka palui tang penemu enggau runding sida bedau tebuka)Pasal politik enggau polisi perintah BN nadai tentu dalam ditemu sida.Sida enggai berubah lalu enda ‘menchelak’ meda/ninga gaya ubah politik jam kediatu.

5. Bala pengundi anembiak/rebak baru
Tebal agi sida tu orang ti bepelajar sereta bepenemu baru. Sida tu udah ngasai/nemu ubah dalam politik kitai diatu. Sida mega udah bisi jauh tinjau penemu enggau runding. Tang sayau bendar, mayuh agi sida tu bekereja di menua jauh/menua orang. Sekeda amat bisi pulai tang mayuh agi ka enda. Tambah mega sida tu bedau ulih ngenatai penemu & runding kena narit kaban belayan di rumah panjai ngundi penyakal.

6. Kempen ngena blog tu.
Aku meri terima kasih sereta peransang ngagai Dr. John Brian A. ka udah kiruh lalu naka ulih ngaga blog tu ti alai kitai Dayak bejurai lalu berandauka penemu dikena ngetan, ngemaju sereta ngemujurka bansa kitai.Penemu ti dipansut ke nuan Dr. enggau bala ti meri komen ditu endang amat ‘berega’. Tang sayau meh, penemu dalam blog tu enda datai ba bala pengundi di rumah panjai. Bala ti diau di rumah panjai nadai utai ti dikumbai komputer enggau ‘rangkaian internet’.
Semaka penemu & idea dalam blog tu dichelak lalu disadung ngagai rumah panjai pan nadai tentu ‘kesan’, laban tebal agi aki ini apai indai kitai dulu din enda nemu macha.

7.Tinjau penemu ti pandak
Bansa kitai suah ngira utai ti udah ulih saritu, tang enda ulih meragam/merambu utai ti deka nyadi pagila, bulan sigi nyin ila, taun nyin ila tauka 10 taun ti ka datai. Kitai bansa lubah angkat ngeleda (bangkit dan sedar).Komen aku ti dulu ari tu madahka kitai Dayak Iban tu turun orang berani. Tang semina berani nyabong pengering tulang aja. Enti nganjung pengering tulang belaya/bamok baka bala aki ini kitai kelia menya amat kering. Anchur menua anchur dunya. Tang sayau wai, rebak ke diatu orang enda agi nyabong pengering tulang dikena bebunuh agi.

Diatu kitai besemekih pengidup & pemaju ngena penemu & pemintar. Orang ngelaban bansa kitai ngena pen & pensel nyadi ka duku enggau sangkoh sida lalu surat nyadika terabai lalu undang-undang nyadika kebal sida.

Bala kitai di rumah panjai enda ngasaika pemedis laban polisi & undang undang perintah BN. Perintah BN diatu deka munuh lalu munas bansa Dayak ngena chara ti ‘lembut sereta alus’ ( undang-undang )
Simpul penemu.

Aku enda ulih ngerintaika enggau silik ke buah pengari PKR Jwah Gerang tu alah ( komen tu penemu ari aku empu )laban ngelakka penemu ari bala bukai mega.

Aram meh kitai sama berunding enggau dalam lalu ngaduka perambu baru kena niri negi ka bansa kitai. Anjung penemu kitai ti rindu meda bansa Dayak Iban maju ngagai blog tu ngambika bisi dipekunsika.

Sekali kitai tumbang, ukai reti kitai balang
Sekali kitai alah , ukai reti kitai rebah
Sekali kitai tungkup, ukai reti kitai anyut
Sekali kitai labuh, ukai reti kitai ruboh

http://dayakbaru.com


Last edited by Admin on Wed Apr 08, 2009 3:18 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile http://bungaipengrindu.blogspot.com
morten



Posts : 1
Join date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Nama kebuah Pengari PKR Jawah Gerang tu alah   Sun Apr 05, 2009 9:04 pm

politik tok ndak nyalah kitai ke bermain chess, silap langkah ari mula ya kan meri kesan ti besai ngagai atur kitai dalam bermain chess, pia mega nti kitai tok manah serta jampat bertanyak ngau urang nyak kelebihan kitai empu dalam narit undi ngagai urang ngau reti jako bukai personality skill to make anyone confident to your attitude...arap ke pilihan raya tok ilak kitai sama nemu berpikir ni parti ke tau meri kitai kemodenan ngagai bansa kitai iban. anang ngundi nitih ka pengeransi ati ya ke bendar ya patut pikir duluk sebadau kitak your decision.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 98
Join date : 2008-03-24
Age : 85
Location : Seremban Negeri Sembilan

PostSubject: Re: Nama kebuah Pengari PKR Jawah Gerang tu alah   Mon Apr 06, 2009 1:04 pm

morten wrote:
politik tok ndak nyalah kitai ke bermain chess, silap langkah ari mula ya kan meri kesan ti besai ngagai atur kitai dalam bermain chess, pia mega nti kitai tok manah serta jampat bertanyak ngau urang nyak kelebihan kitai empu dalam narit undi ngagai urang ngau reti jako bukai personality skill to make anyone confident to your attitude...arap ke pilihan raya tok ilak kitai sama nemu berpikir ni parti ke tau meri kitai kemodenan ngagai bansa kitai iban. anang ngundi nitih ka pengeransi ati ya ke bendar ya patut pikir duluk sebadau kitak your decision.

sama meh kitai meda ilak .

_________________
ari aku Tuai Rumah Kitai,
HeAven_eYe,

Peace!

[url]http://bungaipengrindu.blogspot.com
[embed-flash(width,height)]
Back to top Go down
View user profile http://bungaipengrindu.blogspot.com
bayangad
Guest



PostSubject: nama kebuah alah   Wed Apr 15, 2009 9:44 am

hohaaa

ku tok salah siku amat nda puas ati engau bala BN. laban cda tok nyau nda lurus agi megai rakyat. suba yes, they r good n reliable. tapi nyak kisah lama.

ku nyambung nama kebuah alah.

LABAN PKR ENDA NEMU NIPU & ENDA NEMU MAKAI SUAP.
- uji kitak meda kemaya ari tok, bala kutu retum BN sigi pandai nipu & the worst "kuraption". sigi kurap amat sidak tok. kalu mayuh panau, salah utai dempak. mana2 sidak BN kempen, there u see the all the bullshit. sigi pandai & enda uli lawan. cukup pandai cidak ngambi ati rakyat. N the worst bala iban di menua. kasih mat ku medak, bri baja cap BN dah gaga.

enda ibuh aku madah mayuh, aku percaya kitak semua faham nama utai kongsi aku tok. baka Jarwah, he didnt know lie to rakyat & makai duit rakyat. nyak kebuah ia alah. bala kitak d btg ai arap kitak open yours eye in the future.

ku harap bala iban d dunya baru ulih nukar nama utai dah d ambi olih cidak BN kurap tok. minta ampun ti utai kongsi tok bisi medis ka ati org bukai.

byangadan
Back to top Go down
menaul t
Guest



PostSubject: penemu aku   Wed Jun 24, 2009 1:19 am

aku minta ampun ngagai bala ke bisi macha penemu aku tok ,engka bisi salah tauka telanjur jaku aku dalam tok,nyadi ba buah runding aku ,alai jawa tau alah ianya bisi 1 pekara ianya penemu lama dalam berpolitik,dalam politik mejoriti sida ke ngundi empai lama ianya orang tuia enggau petengahan umur,nyadi penemu ngeli runcing tok agik dikembuan enggai niga penemu ari orang ke biak enda tepeda ke utai eggau silik,diberi orang baja ,nya dah cukup ko sida iya,dah cukup manah BN ko siba ke iya "meri kitai baja"tang baka pemansang bukai bisi sida meda ? sebelah entigis sungai? nya alai jawa tau alah laban mata rakya alah ketegal BN ,UJI jawa menang empai lama enda bisi bala BN engkasak ,enda berumban sida iya meri pemansang ,enda ibuh jauh kitai meda banding ya ,pasal tekat ai,diak sida tau encelak ke mata ,sekumbang pegai BN bisi enda pelilih semangang bulih bekalan elektrikl ? nyau pulai ke pun randau nama kebuah jawa tau alah laban bangsa kitai bedau nemu berpolitik ,tau mega dikumbai bedau nemu membeza ke politik lalu agik ngembuan penemu ngeli runcing,siti peminta aku,minta sida ke tuai meda banding pegai perintah siti2 llalu ulih milih nie perintah ke betul nengah pemansang lalu keperihatinan sida ya terhadap rakyat.

menaul tasik biru.....[left]
Back to top Go down
lion of judah



Posts : 1
Join date : 2009-11-20

PostSubject: Re: Nama kebuah Pengari PKR Jawah Gerang tu alah   Fri Nov 20, 2009 8:14 pm

dini meh kitai ka ngiga tuai ka amat2 landik ngau 'qualify' ngemaju ka bansa nda ngira bansa ni, bansa iban ka, cina ka, melayu ka... amat meh ya meda org as a human being, not bcos of the color of ur skin. Malaysia is sick....... even ka further study pun kena lick their balls. Police? anang nyebut, mayoh g ya ka jaik ari ya ka manah. politician lagik la teruk... nang almost semua 'kurap'. i believe sumday god will reveal his power and sweep away all of the scums up there. Amen... aku support the true leader - Jesus Christ!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Nama kebuah Pengari PKR Jawah Gerang tu alah   

Back to top Go down
 
Nama kebuah Pengari PKR Jawah Gerang tu alah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Selamat Datai ke Ruai Langkau Kitai , Apin ditanya sigi enda dikelala.. :: Randau Politik-
Jump to: